سه ارز رمزنگاری که در سال ۲۰۲۰ عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین داشته اند
در این مطلب به بررسی سه ارز رمزنگاری می پردازیم که بهترین عملکرد سالانه را نسبت به بیت کوین داشته اند.
به دلیل عدم اطمینان بی سابقه ای که توسط بیماری همه گیر کروناویروس ایجاد شده، شاهد سالی پر نوسان برای بازار سهام بودیم. شاخص S & P 500 پس از آن که یک سوم ارزش خود را در سه ماهه اول سال جاری از دست داد، اکنون در مسیر دستیابی به رشد سالانه بیش از ۱۴ درصد است.
اما بیشتر بازارهای سهام نتوانستند مانند ارزهای رمزنگاری عملکرد فوق العاده ای داشته باشند. ارزش کل بازار ارز رمزنگاری در ابتدای امسال ۱۹۱.۵ میلیارد دلار بود، اما اکنون ارزش بازار بیش از ۷۹۰۰ ارز رمزنگاری به حدود ۵۶۰ میلیارد دلار رسیده و این رشد ۱۸۸ درصدی سالانه، بیشتر به خاطر بیت کوین بوده است.
قیمت بیت کوین از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵۳ درصد افزایش داشته و اخیرا به بالاترین سطح تاریخ خود رسید. بیت کوین از کاهش ارزش چند ساله دلار آمریکا و همچنین تنفر از پول نقد در زمان شیوع کووید ۱۹ بهره برد. ما قبل از این بیماری همه گیر شاهد تغییر به سمت پرداخت های غیر نقدی بوده ایم و این بیماری روند این تغییر را تسریع کرد.
با این حال، وقتی که بازار ارزهای رمزنگاری را به دقت بررسی می کنیم در می یابیم که از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون تعدادی از ارزهای محبوب عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین داشته اند.
نم با ۵۳۵ درصد رشد
در میان بزرگترین و محبوب ترین توکن های دیجیتال، توکن نم (XEM) بهترین عملکرد را داشته است. قیمت این توکن از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۳۵ درصد افزایش یافته و این بیش از ۳ برابر بیت کوین است.
آنچه توکن نم را از سایر ارزهای رمزپایه متمایز می کند، سیستم دارایی هوشمند (Smart Asset System) آن است که به فناوری بلاک چین آن اجازه می دهد تا بر حسب نیازهای یک کسب و کار به راحتی تغییر کند.
برای مثال، تعویض پلتفرم های پرداخت سنتی با بلاک چین احتمالا زمان بر، پرهزینه و دشوار خواهد بود. اما از آنجایی که ساختار نم بسته به نیازهای یک کسب و کار باز و غیر متمرکز یا مجاز و خصوصی است، می تواند به حل این مشکل کمک کند.
سیستم دارایی هوشمند نم همچنین می تواند به عنوان یک سرویس احراز هویت با امضا های رمزنگاری استفاده شود. فعالیت ها را می توان پیش از موعد مجاز کرد تا دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) بتوانند با حداکثر بازدهی کار کنند.
نم طی دو سال گذشته با پروژه های زیادی همکاری داشته است. اما هیچ یک از آنها مانند مشارکت با پلتفرم StakeHound هیاهو به پا نکردند. این پلتفرم در تاریخ ۷ دسامبر با راه اندازی استیکینگ نم در اکوسیستم مالی غیر متمرکز شبکه اتریوم به اوج خود رسید.
اتریوم با ۳۲۱ درصد رشد
رشد قیمت اتریوم از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از دو برابر بیت کوین بوده است. اما بر خلاف بیت کوین که به خاطر جذابیت معاملاتی اش ارزش گذاری می شود، خوش بینی پیرامون اتریوم با فناوری بلاک چین آن ارتباط دارد.
دلیل محبوبیت زیاد بلاک چین اتریوم استفاده از قراردادهای هوشمند است. این قراردادها به جای دفتر اصلی خود که فقط به تراکنش های ارز متصل است، امکان مدیریت توافق ها بین دو کاربر را فراهم می کنند. مشابه سیستم دارایی هوشمند نم که اجازه می دهد اقداماتی توسط دستگاه های اینترنت اشیا انجام شوند، قراردادهای هوشمند اتریوم اجازه انجام اقدامات را در صورت تحقق شرایط خاص بین دو طرف می دهند. استفاده از قراردادهای هوشمند می تواند چگونگی مدیریت و ردیابی زنجیره های تأمین شرکت ها را کاملاً متحول کند.
Enterprise Ethereum Alliance (به اختصار (EEA) نیز باعث تقویت اتریوم شده است. بیش از ۲۰۰ شرکت شناخته شده شریک EEA هستند و این شرکت ها به دنبال ایجاد فرصت های مشارکتی با بلاک چین اتریوم هستند. شرکت خدمات مالی و بانکداری جی پی مورگان چیس از جمله این شرکت هاست که شبکه اطلاعات بین بانکی (IIN) خود را با پشتیبانی اتریوم در سال ۲۰۱۸ راه اندازی کرد. این یک شبکه مقیاس پذیر و نظیر به نظیر بوده که هدفش کاهش دادن موانع در پرداخت های برون مرزی و فراهم کردن امکان اشتراک یکپارچه اطلاعات بین بانک ها است.
کاردانو با رشد سالانه ۳۰۷ درصد
سرمایه گذاران ارز رمزنگاری همچنین در سال جاری شاهد عملکرد بهتر کاردانو نسبت به بیت کوین بوده اند. کاردانو از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون ۳۰۷ درصد رشد داشته که این رشد دو برابری آن را نسبت به بیت کوین نشان می دهد.
به نظر می رسد که سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری مجدد جهت توسعه بلاک چین کاردانو تحریک شده اند. در اواخر ماه جولای، تیم کاردانو “شلی” (Shelley) را راه اندازی کرد. این ویژگی امکان اجرای نودهای بیشتر توسط مشارکت کنندگان را فراهم می کند. به عبارت دیگر،شلی به گونه ای طراحی شده که غیرمتمرکز بودن شبکه را افزایش خواهد داد و احتمالا امنیت آن را بالا خواهد برد.
مهندسان همچنین در حال کار بر روی گوگن (Goguen) و ولتر (Voltaire) هستند تا بلاک چین کاردانو را متمایز از سایر بلاک چین ها کنند. گوگن اهمیت ویژه ای دارد، چون قراردادهای هوشمند را به شبکه وارد می کند. هدف توسعه دهندگان ایجاد یک قرارداد هوشمند است که برای طیف وسیعی از متخصصان موضوعی و صاحبان کسب و کارها در دسترس باشد. فراتر از قابلیت های ارتقا یافته، گوگن باید از توکن های جدید در پلتفرم خود پشتیبانی کند.
برخی توصیه ها و هشدارها
در حالی که افزایش قیمت ها در بازار ارز رمزنگاری خاطرات سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را زنده می کنند، افرادی که معتقدند ارز رمزنگاری یک سرمایه گذاری خوب است باید از ریسک های زیاد وارد کردن پول به این صنعت مطلع باشند.
یکی از بزرگ ترین موضوعات این است که پذیرش بلاک چین کاملا قطعی نیست. بلاک چین برای اثبات کارایی و تشویق به پذیرش به کسب و کارهایی نیاز دارد تا این فناوری را آزمایش کنند. با این حال، بدون اثبات کارایی بلاک چین در فضای واقعی، هیچ کسب و کاری حاضر به استفاده از آن در مقیاس گسترده نیست. در حال حاضر، بلاک چین ایده جدیدی است که هنوز فاصله زیادی با پتانسیل تغییر بازی برای موسسات مالی و غیر مالی دارد.
سرمایه گذاری در ارزهای رمزنگاری نیز دارای خطرات مالیاتی و قانونی است. سازمان خدمات درآمد داخلی آمریکا در نظر دارد از دارندگان توکن های دیجیتال مالیات بر سود سرمایه بگیرد.اگر شما سرمایه گذار یا معامله گر ارزهای دیجیتال هستید ، این منطقی است. اما اگر از بیت کوین برای خرید کالاها یا خدمات دیگر استفاده می کنید، همچنان باید براساس ارزش توکن ها در زمان تراکنش مالیات بر سود سرمایه بپردازید.علاوه بر این، در صورت به سرقت رفتن توکن های شما توسط هکرها، کمیسیون بورس و اوراق بهادار برای استرداد وجوه به سرقت رفته کم کاری می کند.
غیر متمرکز بودن و عدم کنترل توسط دولت ها از مهمترین ویژگی های ارزهای رمزنگاری هستند، اما توسعه و رایج شدن آنها در بین مردم باعث شده تا دولت ها در سراسر دنیا به فکر وضع قوانین جدید در این زمینه باشند.
منبع: وب سایت کوین سرا
نظرات کاربران